Menu

Global Youth Day (hele landet)

Dato: 16/03 - 16/03

960x265 Topbanner GYD

Global Youth Day er i år den 16. marts. Denne dag er sat af i Adventistkirkens ungdomsafdeling som en dag til at være til velsignelse – en dag til at gøre godt. I international sammenhæng siger vi: ”Be the sermon!”

Global Youth Day begyndte i 2013 med ønske om en global bevægelse af unge mennesker, som forkynder evangeliet på en praktisk måde. Dagen er et ønske om at være til inspiration og et springbræt til tjeneste også resten af året.

 

Prædik evangeliet, om nødvendigt brug ord, har Frans af Assisi angivelig sagt. Global Youth Day handler om at være dagens prædiken på en praktisk måde og at være til velsignelse. Årets Global Youth Day nøgleord er: Adopter.

Hvad forbinder du med ordet adoptere? Familie er vigtig for os alle, og de fleste af os kan relatere til det at være en del af en eller anden form for familie. Når vi adopterer nogen ind i en familie, er der fokus på at inkludere nogen i et kærligt fællesskab. Hvordan kan man gøre det på en dag som Global Youth Day?

  • Ved at tænke ud over os selv og være til velsignelse, der hvor vi er.
  • Ved at have fokus på at lukke andre mennesker ind i vores fællesskab, ind i familien.


Praktiske idéer til Global Youth Day:

  • Suppestation
  • Gå flere menigheder sammen, og involver gerne de yngre teens og spejdere i at gøre noget praktisk for andre den dag.
  • Kontakt det lokale sygehus eller plejehjem, hvor I kan komme på besøg for at synge, fortælle historier, spille spil sammen og skabe fællesskab.
  • Involver HappyHand som et sted at gå ud fra, der hvor det er aktuelt: Ikast, Vejle, Aalborg og København.

Der findes mange muligheder i de lokale områder. Vær kreative med at gøre noget praktisk på Global Youth Day. 


Hættetrøjer med GYD-logo

Kan bestilles til de unge, der deltager denne dag. Kontakt ungdomsafdelingen om dette, . Har du en trøje fra tidligere, så brug gerne den igen.


Den officielle hjemmeside er:

youth.adventist.org/GYD

Her finder du link til app og video med mere inspiration og information. Her vil du også finde link til streaming fra Global Youth Day verden over. I Danmark vil der være et studie på Vejlefjordskolen med udsendelser fra de danske GYD-events udover landet.

Ellen White skrev for mange år siden disse kendte ord, som ungdomsafdelingen tager som inspiration til Global Youth Day:

Christ's method alone will give true success in reaching the people. The Savior mingled with men as one who desired their good. He showed His sympathy for them, ministered to their needs, and won their confidence. Then He bade them, "Follow Me."(Ministry of Healing, p. 143)